Google
 

Wednesday, April 11, 2007

(gammel) Intro til JRuby

Så kom vi rigtig igang igen efter påsken. Håber ikke i alle har været sløje ligesom jeg selv ;)

Jeg fandt lige en halv-gammel præsentation fra Java One 2006, af Thomas Enebo & Charles Nutter, der giver en rigtig god introduktion til hvad JRuby er for noget (sjovt nok, eftersom det er dem selv der har implementeret JRuby).

JRuby muliggør at Ruby-kode kan køre direkte i en JVM. Den primære fordel ved JRuby i forhold til "almindelig" C-baseret Ruby er, at JRuby kan køre i eksisterende Java-baserede miljøer, så det er langt lettere at komme igang med end almindeligvis, hvor det kræver en Apache HTTPD samt mod_ruby.

Præsentationen (en video med tilhørende slides) kan ses her: http://www.infoq.com/presentations/JRuby

Bemærk at eftersom præsentation er smågammel, er der sket en del siden. Præsentationen nævner at man kan kalde Java-kode i Ruby, og vice-versa. Sidstnævnte kræver BSF (Bean Scripting Framework). Dette er ikke længere nødvendigt, for Java SE 6.0 er nu færdig og klar til download (også for ikke-udviklere).

Ydermere nævner de at performance er langt dårligere end almindelig C-baseret Ruby, hvilket ikke længere i alle tilfælde er sandt.

Sidst nævner de, at JRuby ikke rigtigt kører Rails endnu. Dette er i de fleste tilfælde ikke længere sandt (dvs. JRuby kører faktisk Rails ;)).

JRuby's hjemmeside er: http://www.jruby.org/

technorati tags:, , , , , , ,

No comments:

Post a Comment

Please comment! I look forward into hearing your comments/oppinions.